Fra de skrå bredder til den smale vei!_2015

 
SPENNER VIDT: Trekløveret Wenche Tuman Johnsen (fra venstre), Lasse Johnsen og
Bjørnar Spydevold var på ny i aksjon på Bethel med melodier fra svært ulike sjangere. Foto: Boe Johannes Hermansen

Salig blanding

Sangen spente vidt under konserten på Bethel fredag kveld. Men så var også tittelen ”Fra de skrå bredder til den smale vei”.
Om lag 170 godt voksne personer hadde funnet veien til lokalet i Glemmengaten hvor trekløveret Bjørnar Spydevold, Lasse og Wenche Tuman Johnsen igjen la ut på en variert musikalsk reise. Den omfattet smakebiter fra revyer, musikaler og oppretter til kristne sanger.

- Dette er i hvert fall det 16. året på rad at vi gjennomfører denne konserten, sa Lasse Johnsen, før de slo an tonen med kjenningsmelodien: ”Oh what a beautiful morning" fra den amerikanske musikalen ”Oklahoma”. Deretter gikk det slag i slag med ni melodier av den lettere sorten.

Andre avdeling Etter en kaffepause var den faste åpningsangen ”Djupt i mitt hjärta”. I denne avdelingen av 11 åndelige sanger var også spennet stort, med den svenske sangeren og komponisten Einar Ekberg godt representert. Etter avslutningsnummeret ”Så helt förlåter Gud” ble ekstranummeret ”Samme Gud” fremført.

Det var ikke bare to flotte stemmer vi fikk høre gjennom den vel ca. to timer lange sangkvelden. Fantastisk tonefølge på flygel sto Wenche Tuman Johnsen for. På de aller fleste sangene brukte hun ikke engang noter.

- Jeg vet ikke hva disse guttene finner på underveis. Plutselig skjer det noe uforutsett, blant annet at de forandrer toneleie. Derfor må jeg følge med på hva de gjør hele tiden, forteller pianisten.

Samarbeid - Det er fint å kunne være med på denne konserten. Her kan vi synge alt fra lystige, glade og smilende sanger til de med mer dybde i, sier Lasse Johnsen, som ikke har sunget sammen med Bjørnar Spydevold siden august i fjor, i forbindelse med den årlige kirkekonserten i Østre Fredrikstad.

Bjørnar Spydevold er også glad for å kunne medvirke. - Det er moro å synge duett og jeg gleder meg til hver gang. Og det er herlig å synge budskapet om Jesus, legger han til.

Fornøyd Åsa og Per Gunnar Danielsen fra Borge er blant tilhørerne, og sier at de er veldig fornøyd med konserten. - Sangutvalget passer godt for vår aldersgruppe. Her er det en god blanding av sanger, med en veldig fin bred. Jeg setter også stor pris på anekdoter og humoren mellom sangene, sier hun.

Han understreker helheten. - Det er en kristen undertone gjennom konserten. Og sangerne behersker hele spekteret. Så må du få frem Wenches beskjedne, men utrolig viktige rolle, legger Per Gunnar Danielsen til. 

- Blir det konsert igjen neste år? - Ja, om helsa holder, avslutter Lasse Johnsen.

ULIKE ROLLER: Bjørnar Spydevold, her også med gitar. Foto: Boe Johannes Hermansen
BARYTON: Lasse Johnsen synger med sin dype stemme. Foto: Boe Johannes
FØLGER SANGERNE: Wenche Tuman Johnsen er en tusenkunstner på flygelet.